Si Audi vrea in Romania

Data publicarii: 20-05-2008 | Economie

La inceput a fost Daewoo, apoi a urmat Renault si, mai nou, Ford. De ceva timp, Mercedes si Mitsubishi iau in calcul posibilitatea de a construi fabrici in Romania. Acum a venit randul altui constructor important sa-si anunte interesul de a investi in tara noastra: Audi.

Divizia de lux a Grupului Volkswagen este ultimul producator auto care analizeaza mai multe locatii din tara in vederea deschiderii unei facilitati de productie. "Alaturi de Mercedes si de Mitsubishi, si Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, vrea sa produca autovehicule in Romania. Fiecare dintre ele studiaza in prezent mai multe locatii si incearca sa gaseasca un teren potrivit. Cei de la Mercedes gasisera la Oradea, unde totul parea in regula. Pana la urma au constatat ca panza freatica de acolo este foarte subtire si asta i-ar fi impiedicat sa-si inceapa activitatea de productie. Din cate stiu, se pare ca s-au orientat catre Timisoara", a spus Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM, Comert si Turism citat de Mediafax.

Referitor la Mitsubishi, Calin Popescu Tariceanu a dezmintit saptamana trecuta zvonurile conform carora japonezii ar urma sa produca pe platforma Aro Campulung. "Puteti sa uitati povestea cu Mitsubishi care ar putea investi la Campulung, investitorul nu vine aici. Din pacate, nu sunt decat iluzii, si aceasta pentru ca, din punct de vedere geografic, costurile logistice cu transportul sunt prea mari pentru a exista tentatii", a declarat premierul Romaniei la o intalnire cu reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii din Campulung.

Legat de interesul aratat de Audi pentru Romania, Ovidiu Silaghi a mai spus: "Audi este abia la faza de inceput si nu va pot da detalii despre locatiile catre care s-ar putea indrepta". Germanii mai au o fabrica in zona, si anume in Ungaria, la Gyor, unde se asambleaza A3 Cabrio.

Auto.ro

Tag-uri: