Pilonul II: BCR a adunat cei mai bogati clienti

Data publicarii: 21-05-2008 | Finante-Banci

Fondul de pensii al grupului BCR a "colectat" cei mai bogati beneficiari ai Pilonului II, noteaza Evenimentul Zilei. Contributia medie a clientilor acestui fond este de 8,52 euro de persoana, potrivit datelor publicate de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS). Pe urmatoarele locuri din acest punct de vedere se situeaza AIG, ai carui clienti au o contributie medie de 8,50 euro, respectiv ING, care colecteaza in medie 8,45 de euro pe participant.

In clasamentul intocmit in functie de numarul de participanti, AIG se situeaza pe locul sase, iar ING pe primul loc.

Fondul de pensii Allianz-Tiriac, al doilea din punct de vedere al numarului de participanti, se claseaza pe locul noua din punct de vedere al contributiei medii pe participant.

Fondul de pensii care a "colectat" clientii cu cele mai mici salarii brute este Prima Pensie.

AIG - pe locul patru, Aviva - pe pozitia a cincea

ING a "muscat" peste 38% din valoarea primelor contributii distribuite catre actorii ramasi pe Pilonul II. Valoarea contributiilor virate in contul ING a fost de peste 33,7 milioane de lei, echivalentul a 9,23 milioane de euro. Acest fond este lider si la capitolul "conturi goale": peste 287.000. Pe locul al doilea din acest punct de vedere se afla fondul Allianz-Tiriac - peste 242.000 conturi fara bani in ele.

Gradul de colectare si valoarea contributiei medii pe participant sunt cei mai importanti doi indicatori. "Acesti doi indicatori vor trebui monitorizati pentru ca ei indica soliditatea sistemului", afirma directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu.

Clasamentul fondurilor de pensii intocmit in functie de valoarea contributiilor lunare primite in administrare este usor diferit de cel realizat in functie de numarul de participanti.

In topul realizat in functie de valoarea contributiilor primite, Aviva este pe locul cinci, iar AIG pe locul patru. In clasamentul realizat in functie de numarul de clienti, Aviva se afla pe locul patru, iar AIG pe locul sase.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: