Microsoft va plati persoanele care folosesc serviciul sau de cautare pe Internet

Data publicarii: 22-05-2008 | Media

Microsoft va oferi "bani buni" pentru a convinge utilizatorii sa faca shopping online, folosind motorul de cautare Live Search, in incercarea de a ajuta compania sa prinda din urma pe rivalul Google. Strategia consta in oferirea de reduceri de la 2 la 30% la produse ale unor firme selecte, prin serviciul de cumparaturi online.

Noul site al Microsoft este vazut ca o incercare de a arata publicitarilor ca poate combate puterea tot mai mare a rivalei Google pe piata de publicitate online.

"2008 este anul in care aceasta piata a devenit competitiva" a declarat Bill Gates, citat de BBC. "Feed-back-ul pozitiv pe care il avem de la partenerii nosti demonstreaza ca exista oportunitati de schimbare" a mai adaugat el.

Prin planul de returnare a banilor, Microsoft promite sa inapoieze o parte din sumele cheltuite de utilizatori pentru achizitionarea de produse pe internet. Printre firmele care au semnat deja contracte cu Microsoft sunt Barnes & Noble, Sears, Overstock.com, Home Depot, J&R Electronics si multe altele. Ele ofera peste zece milioane de produse care pot fi achizitionate online. Banii vor fi restituiti utilizatorilor prin serviciul payPal, prin cec sau cont bancar, serviciul fiind disponibil pentru persoanele care traiesc in SUA.

Analistii sunt de parere ca aceasta incercare de a lua din cota de piata a lui Google nu va avea succesul scontat, desi ar putea sa existe anumite persoane care sa fie atrase de perspectiva materiala.

In prezent Google este lider de piata, cu o cota de 60%, pe cand Microsoft ocupa abia locul al treilea, dupa Yahoo, cu numai 10% din piata.

Antena3

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: