Jumatate din banii romanilor provin din prime

Data publicarii: 24-05-2008 | Economie

In timp ce europenii primesc sporuri si bonificatii de 18 - 20%, romanii castiga cu peste 30 de procente mai mult. Astfel, angajatii incaseaza in fiecare luna stimulente egale cu salariul, ceea ce inseamna, practic, ca banii angajatilor din tara noastra sunt jumatate chenzina, jumatate stimulente. Declaratia a fost facuta vineri de Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical. El a adaugat ca Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana la salariile primite de angajati "in plic", ceea ce arata ca in relatiile de munca nu scoatem la lumina cifrele reale si sa nu platim taxele aferente.

Potrivit unui studiu Eurobarometru prezentat de BNS, 23% din esantionul din Romania a declarat ca in ultimele 12 luni a primit salariul total sau partial "in plic", fata de media UE de doar 5%. De asemenea, perceptia riscului de a fi detectat intr-o situatie de munca nedeclarata este in Romania unul dintre cele mai reduse din Europa, respectiv 28% fata de media UE de 33%.

Si mai interesat este faptul ca aproape doua milioane de romani sunt apti de munca, dar nu lucreaza, potrivit ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. Toate acestea in conditiile in care Romania se confrunta cu o situatie de deficit de forta de munca.

Antena 3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: