Romanii vor topi 35.000 de tone de inghetata in acest an

Data publicarii: 24-05-2008 | Afaceri

Consumatorii romani vor "topi" 35.000 de tone de inghetata in acest an, noteaza Adevarul. Consumul de inghetata din Romania este de numai 1,5 kilograme/an/locuitor - fata de tarile occidentale, unde se devoreaza mai mult de 10 kg/locuitor. Aproximativ zece producatori au vizibilitate pe piata autohtona a inghetatei, iar importurile sunt nesemnificative. Anul trecut, in Romania s-au devorat 30.000 de tone de inghetata (in valoare de 100 milioane de euro) si se estimeaza ca in 2008 vor fi epuizate 35.000 de tone.

Gusturile s-au mai rafinat

"Din totalul pietei, jumatate se vinde in hipermarketuri si magazine mari, 40% la coltul strazilor si 5% in sectorul HoReCa (hoteluri-restaurante-cafenele - n.n.).

Putem spune ca romanii si-au rafinat gusturile in materie de inghetata, avand in vedere cresterea vanzarilor la categoria super-premium", ne-a declarat ieri Oana Trifan, director de vanzari la compania Kubo Ice Cream din Piatra Neamt - unul dintre liderii pietei. D-sa a mai observat un fenomen: "Pana nu demult, piata era dominata de inghetata cu ciocolata, acum castiga teren variantele cu fructe, cele doua categorii detinand proportii egale in totalul vanzarilor".

In acest sfarsit de saptamana, la complexul World Trade Plaza din Bucuresti se desfasoara Festivalul Inghetatei si Ciocolatei. Expozitia (cu vanzare) este dublata de o serie de evenimente si concursuri destinate in special copiilor - masinute cu telecomanda, modelat plastilina, desene, dans, karaoke, degustari etc.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: