Centrala nucleara din Transilvania, functionala din 2020

Data publicarii: 26-05-2008 | Economie

Cum petrolul nu mai e o resursa la indemana oricui, tarile se reorineteaza catre energia nucleara. Desi nu a finalizat nici macar lucrarile de la Reactoarele 2 si 3 din Cernavoda, Romania este decisa sa construiasca o a doua centrala nucleara in Transilvania, care ar urma sa asigure circa 35% din energia necesara tarii. Aceasta va fi functionala incepand cu anul 2020, informeaza Ziua.

Noua centrala nucleara va avea o capacitate de pana la 4.800 MW, iar guvernul trebuie sa gaseasca in aceasta vara solutii de finantare pentru constructia ei. "In prezent, problema se discuta la nivel politic. Interpretarea mea este ca in 2020 am putea pune in functiune primul reactor", a declarat Teodor Chirica, directorul general al Nuclearelectrica, operatorul centralei atomo-electrice de la Cernavoda, citat de Ziua.

Partenerii Romaniei in ambitiosul proiect vor fi, cel mai probabil, francezii de la Areva, drept marturie stand conversatia publica pe care Traian Basescu a avut-o cu Nicolas Sarkozy pe timpul summitului NATO.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: