Video CV-ul, in mare voga

Data publicarii: 26-05-2008 | HR/Cariere

Prezentarile pe hartie sunt tot mai des inlocuite cu scurte filmulete despre candidati, noteaza Evenimentul Zilei. Expertii in domeniu sunt de parere ca prezentarea video constituie ultima moda in ceea ce priveste recrutarea si selectia angajatilor. Este vorba despre filme de scurta durata, in care candidatii incearca sa se vanda cat mai bine angajatorilor.

Practic, video CV-ul poate tine locul interviului de cunoastere. Aceasta prezentare trebuie tratata cu maxima seriozitate. "Gandeste-te ca recrutorul isi va face o prima impresie despre tine dupa ce vizioneaza CV-ul", atentioneaza Camelia Buburuz, directorul de resurse umane al Hotelului JW Marriott din Bucuresti.

"Elementul vizual ajuta angajatorul sa observe repede si eficient anumite calitati ale posibilului angajat", considera si Nagy Andras, manager al BestJobs.

Ce si cum sa spui

Intr-un video CV spui cam tot ce ai scrie intr-unul clasic. Trebuie sa fii coerent, concis si convinga tor. Specialistii in cariera spun ca o asemenea prezentare este indicat sa dureze cel putin trei minute si cel mult cinci minute. "Este foarte important sa spui concret in ce activitati ai fost implicat si care sunt rezultatele pe care le-ai obtinut", este de parere consilierul in cariera Eduard Ezeanu, de la CareerExperts.

In prezentarea ta, mergi direct la tinta: spune exact care sunt atuurile tale si de ce crezi ca meriti postul si ca vei face fata cerintelor.

Vinde-te cat poti tu de bine, intr-un timp foarte scurt.

Ai grija unde filmezi!

Specialistii in recrutare spun ca daca vrei sa-ti faci un astfel de CV trebuie sa acorzi o atentie deosebita alegerii hainelor, accesoriilor, machiajului si coafurii. Un alt aspect important este si locul in care vei filma CV-ul.

"De exemplu, nu trebuie sa existe in fundal obiecte care sa dea de inteles ca s-a filmat intr-un bar", recomanda Mihaela Stroe, general manager al companiei Acta Nonverbal.

Conteaza mult ce spui, dar si cum spui. Asadar, atentie mare la ton, volum, la limbajul corpului (modul in care tii capul, umerii, cum privesti, zambetul, cum tii mainile). "Trebuie sa ai o atitudine de persoana increzatoare, de succes, care stie clar ce vrea", mai spune Mihaela Stroe.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: