Champs-Elysees, prea scump pentru McDonald's

Data publicarii: 26-05-2008 | International

Preturile foarte mari pentru inchirierea imobilelor de pe renumitul bulevard francez au dus la relocarea multor restaurante, noteaza Adevarul. Lantul american de restaurante fast-food a dat in judecata proprietarul locatiei sale de pe Champs-Elysees pentru a evita cresterea chiriei.

Cresterea preturilor de inchiriere a imobilelor de pe "cel mai frumos bulevard din lume", Champs Elysees, a determinat multe braserii si cinematografe sa se relocheze. Acum este randul companiei americane McDonald's sa resimta presiunea scumpirilor.

Pentru a nu fi nevoit sa se mute de pe Champs Elysees, lantul american de restaurante fast-food si-a dat in judecata gazda. Purtatorul de cuvant al filialei franceze a McDonald's, Sebastien Perochain, nu a dezvaluit suma pe care compania o plateste pentru inchirierea locatiei de langa Arcul de Triumf, nici numele proprietarului dat in judecata sau orice alt detaliu legat de proces.

Dispar si cinematografele

Cu toate acestea, McDonald's a declarat ca, in ultimii cinci ani, chiria pentru imobilul de pe Champs Elysees s-a dublat. Cu 1,5 milioane de mese servite in fiecare an, fast-foodul de langa Arcul de Triumf este una dintre cele mai aglomerate locatii din Franta.

McDonald's a venit in Franta in 1988, iar publicatia "The New York Times" scria la acea vreme ca grupul american a platit sase milioane de dolari pentru a putea inchiria imobilul de pe Champs Elysees. Pretul mediu de inchiriere pentru o locatie pe Champs Elysees este de 7.364 de euro (11.415 dolari) pe metru patrat, pe an.

Mai mult de jumatate din cele 65 de cinematografe din zona si-au inchis portile in ultimii 30 de ani. In aceeasi perioada, chiriile pentru cinematografe au crescut de 17 ori. Ultimul oficiu postal de pe Champs Elysees nu-si va mai reinnoi contractul cu primaria celui de-al optulea arondisment al Parisului.

Faimosul lant de restaurante detinut de actorii Bruce Willis si Sylvester Stallone si-a inchis usile in luna februarie. Proprietarii, printre care si asiguratorii Axa si Assicurazioni Generali, cer peste 10.000 de euro pe an pe un metru patrat din inima Champs Elysees. "Cererea este inca in crestere, astfel ca explozia chiriilor este departe de a se fi terminat", a afirmat reprezentantul brokerului de real-estate Atisreal, Thierry Bonniol, citat de "Bloomberg".

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: