Preturile locuintelor vechi vor scadea incet, dar sigur

Data publicarii: 27-05-2008 | Imobiliare

Piata locuintelor vechi se transforma treptat dintr-o piata a vanzatorului intr-una cumparatorului, iar acest lucru va duce implicit si la scaderi de preturi, dar nu bruste si cu un procent foarte mare, a declarat presedintele Uniunii Nationale Imobiliare (UNIM), Gabriel Zamfir.

"Sunt destul de sceptic in ceea ce priveste o scadere mare a preturilor la apartamentelor vechi si intr-o perioada scurta de timp. Piata locuintelor vechi este inca dominanta, iar acest lucru se poate observa cu ochiul liber. Noile constructii sunt in diverse faze de executie, iar cererea este destul de ridicata. Cu toate acestea, nu putem exclude faptul ca aceasta piata se transforma intr-una a cumparatorului ceea ce va duce si la o scadere a preturilor", a declarat presedintele Uniunii Nationale Imobiliare.

Potrivit acestuia piata imobiliara se afla in momentul de fata intr-un moment de asteptare si tatonare. "Nu este vorba de o blocare a piatei imobiliare sau de scadere a preturilor. Inca de la inceputul anului cumparatorii au fost pusi sa aleaga din cateva mii de oferte imobiliare, iar ei acum cerceteaza piata si isi pot permite sa astepte. Este un lucru firesc datorita faptului ca exista o avalansa de oferte pe piata, iar cumparatorul a evoluat", a adaugat Zamfir.

NewsIn