METRO Cash & Carry Romania a intrat in procedura de insolventa

Data publicarii: 27-05-2008 | Afaceri

Metro cash & carry se afla in insolventa. Tribunalul Bucuresti a admis cererea formulata de Toneli Holding privind deschiderea procedurii de insolventa fata de Metro. Decizia a fost luata inca de pe 16 mai, iar administratorul judiciar ales este Consulta 99. Principalul motiv care sta la baza diferendului dintre cele doua companii este, potrivit Urban si Asociatii, o creanta de aproximativ 50.000 de euro pe care o are Metro fata de Toneli.

Neachitarea unor datorii aparent minore in comparatie cu activitatea companiei a adus Metro in stare de insolventa. "Inca din 16 mai s-a deschis procedura insolventei impotriva societatii care este un gigant la nivel mondial de catre judecatorul Moldovan", a declarat reprezentantul companiei.

Instanta de judecata a dat termen creditorilor Metro ca pana la 11 iulie sa-si inregistreze creantele. "A fost vorba de datorii neachitate, iar judecatorul a tinut cont de faptul ca creanta este certa, lichida si exigibila, a respins contestatia formulata de avocatii Metro si a dispus intrarea in insolventa, stabilind ca pana la 11 iulie sa fie notificati toti creditorii pentru a-si inregistra creantele", a mai spus presedintele companiei.

Difenrendul dintre Metro si Toneli a pornit de la o datorie de 50.000 de euro. "Este o creanta mica de maxim 50.000 de euro, insa este surprinzator cum Metro isi permite sa faca asemenea greseli pentru ca este un semnal negativ pentru investitori. Se creaza panica in piata lucru de care nu avem nevoie la acest moment", considera Urban si Asociatii.

Metro poate insa sa faca recurs la aceasta decizie a Tribunalului Bucuresti.

The Money Channel