RBL ofera chiriasilor din locuintele ANL solutii de finantare

Data publicarii: 27-05-2008 | Finante-Banci

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera, tinerilor care au contracte de inchiriere cu Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), solutii de finantare pentru achizitionarea locuintelor ANL, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Mai exact, actualii/potentialii chiriasii ANL care, potrivit noilor reglementari legale, au dreptul sa cumpere locuintele dupa o perioada de inchiriere de minim cinci ani, pot obtine credite, cu dobanzi avantajoase, fixe, sub nivelul pietei.

"Se estimeaza ca peste 70% dintre actualii chiriasi vor opta pentru achizitionarea apartamentului in care locuiesc in prezent cu chirie. Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Agentia Nationala pentru Locuinte s-au implicat intr-un proiect valoros, pe termen lung, avand in vedere ca fondurile colectate in urma vanzarii acestor locuinte vor fi alocate continuarii constructiei de noi apartamente destinate inchirierii de catre tineri", a subliniat Luminita Manolache, vicepresedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a relaxat conditiile de acordare a creditelor. Astfel, in calculul bonitatii clientului, RBL accepta pana la trei codebitori, acestia putand fi membri ai familiei solicitantului de credit, respectiv sotul/sotia acestuia, rudele si afinii solicitantului.

Banca a hotarat, de asemenea, ca la veniturile acceptate, sa se ia in considerare in proportie de 75% si castigurile din dividende obtinute de la firmele care desfasoara activitate de minim doi ani consecutiv si care, in ultimul an, au realizat profit repartizat in dividende.

Mai mult, in calcularea bonitatii clientului, RBL accepta si veniturile romanilor obtinute in strainatate, dar si sumele obtinute din activitati independente cum ar fii: taximetrie, medicina, avocatura, notariat public, arhitectura, contabilitate etc., sau din chirii, pensii, drepturi de proprietate intelectuala.

Finantarile acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte pot fi folosite atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Redactia BankNews.ro