Metro va ataca cu recurs hotararea judecatoreasca de insolventa

Data publicarii: 28-05-2008 | Afaceri

Metro Cash & Carry Romania va ataca cu recurs hotararea judecatoreasca conform careia s-a deschis procedura insolventei comerciale si falimentului impotriva retailer-ului, a declarat directorul reprezentantei Metro Group in Romania, Daniela Cucu.

"Consideram aceasta hotarare complet neintemeiata si vom ataca aceasta hotarare cu recurs in instanta, dar pentru acest lucru avem nevoie ca hotararea judecatoreasca sa fie redactata si comunicata conform legii", a declarat Daniela Cucu.

Aceasta a precizat ca exista un litigiu comercial intre Tonelli Holding SRL si Metro Cash & Carry Romania, obiectul fiind neplata la termen a unor facturi reprezentand contravaloarea marfii livrate intr-o perioada determinata de timp, suma reclamata fiind de 211.696 lei. Aceasta suma nu este certa, lichida si exigibila, potrivit reprezentantului Metro.

"In mod cert nu poate fi vorba despre insolventa companiei Metro Cash&Carry Romania sau faliment atat timp cat aceasta divizie a Metro Group a inregistrat in anul 2007 o cifra de afaceri de 1,6 miliarde euro", a mai declarat Daniela Cucu.

Potrivit unei stiri aparute pe blog-ul unui avocat, un judecator de la Tribunalul Bucuresti a deschis procedura insolventei comerciale si falimentului impotriva celui mai mare lant de retail din Romania - Metro Cash & Carry Romania srl, aceasta informatie fiind facuta publica pe site-ul Ministerului de Justitie.

Judecatorul Mircea Moldovan a respins contestatia formulata de avocatii companiei si a decis ca aceasta se afla in incetare de plati, dispunand intrarea companiei sub incidenta legii insolventei, prin hotararea publica data la data de 16 mai 2008.

Instanta a numit in calitate de administrator judiciar societatea Consulta 99, stabilind ca pana la data de 11 iulie 2008 toti creditorii societatii Metro sa fie contactati si sa li se ceara sa depuna cereri de inscriere creanta la dosarul de instanta, fixand prima Adunare a Creditorilor la data de 11 august 2008, iar termen pentru verificarea de catre instanta a continuarii procedurii, pentru data de 3 octombrie 2008.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: