Aceasta este motocicleta viitorului!

Data publicarii: 28-05-2008 | Auto

Un designer american si-a imaginat o motocicleta high-tech a viitorului. Aceasta are vertebre si muschi artificiali. Mijloacele personale de locomotie din viitor au reprezentat dintotdeauna si reprezinta si astazi o provocare pentru tinerii designeri ai lumii. Daca in trecut propunerile vizau idei de design legate de automobilul viitorului, cele mai interesante proiecte de astazi se refera mai ales la solutii de transport personal. In aceasta ultima categorie se incadreaza si conceptul Yamaha Deus Ex Machina, creat si gandit in totalitate de catre Jake Loniak, un designer al Art Center Pasadena.

Denumirea conceptului care astazi exista doar pe hartie nu este intamplatoare. "Dumnezeul din masinarie" este de fapt pilotul, care se ajuta de bratele mobile pentru a inainta. Combinatia reusita ca design dintre o motocicleta high-tech si un exoschelet cu membre care le imita pe cele adevarate.

Galerie foto a conceptul Yamaha Deus Ex Machina:
  • Deus Ex Machina

  • Deus Ex Machina

  • Deus Ex Machina

Practic, miscarile pilotului sunt realizate cu ajutorul vertebrelor artificiale (in numar de sapte) si al celor 36 de "muschi" pneumatici care, la viteze ridicate, intind bratele care intra in contact cu solul. Motoarele masinariei sunt amplasate individual in fiecare roata, reusind sa impinga - cel putin teoretic - intreg sistemul in 3 secunde de la 0 la 100 km/h. Viteza maxima a lui Deus Ex Machina este de 120 km/h.

Greencardesign via Automarket

Ultimele stiri pe BankNews.ro: