Top 5 cele mai importante femei de afaceri

Data publicarii: 28-05-2008 | International

Indra Nooyi ramane cea mai puternica femeie de afaceri, conform clasamentului Forbes intocmit pe anul trecut. PepsiCo, pe care il conduce deja de mai multi ani, a afisat rezultate in crestere, aducand si profit foarte bun pentru investitori. Achizitia Quaker Foods, in care Nooyi a jucat un rol cheie, dar si perfomanta Pepsi International, o prioritate pentru presedinta de origine indiana, au mentinut-o pe Indra Nooyi pe primul loc intre femeile presedinte de companie.

Calificativele Xerox au inceput sa creasca, iar analistilor le place noua politica orientata catre crestere si expansiune, semne ca Xerox redevine ceea ce a fost.

Recentele achizitii precum Global Imaging Systems au adaugat valoare companiei, iar actiunile companiei au crescut constant. Toate acestea o plaseaza pe presedinta Xerox Anne Mulcahy pe locul al doile ain clasamentul Forbes.

eBay ramane brandul numarul unu in comertul on-line si o plaseaza pe Meg Whitman intre cele mai puternice femei de afaceri din lume.

Angela Braly este presedintele celei mai mari companii dintre cele conduse de femei. WellPoint are 35 de milioane de clienti, cel mai mult dintre toate companiile americane cu activitate in domeniul medical.

Dupa un an 2006 mai greu pentru Kraft, presedintele Irene Rosenfeld a anuntat un program de reachizitie de actiuni in valoare de 5 miliarde de dolari. Cateva luni mai tarziu anunta cumpararea afacerii cu biscuiti a Danone, cu scopul de a intari prezenta Kraft pe piete emergente.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: