Firmele mai pot depune si astazi bilantul contabil la Fisc

Data publicarii: 29-05-2008 | Finante-Banci

Societatile comerciale, companiile nationale, regiile autonome si institutele nationale de cercetare-dezvoltare sunt obligate sa depuna pana cel tarziu astazi la unitatile fiscale teritoriale situatiile financiare anuale aferente anului 2007. Potrivit Legii contabilitatii in vigoare, firmele trebuie sa depuna bilantul contabil la un termen de maximum 150 de zile calendaristice de la incheierea anului.

Nedepunerea la administratia financiara a situatiilor financiare anuale se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 400 de lei si 5.000 de lei. Formularele reprezentand situatiiile financiare anuale se completeaza cu ajutorul programului de asistenta, care poate fi descarcat de pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor, portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sau poate fi obtinut gratuit, la cerere, pe o discheta, de la unitatile fiscale.

Societatile cooperatiste, asociatiile si celelalte persoane juridice cu si fara scop patrimonial au avut obligatia intocmirii si depunerii situatiilor financiare anuale in termen de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, adica pana pe 29 aprilie 2008.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: