Marci de lux pentru mofturile romanesti

Data publicarii: 30-05-2008 | Lifestyle

Louis Vuitton, Gucci sau Hermes sunt doar cateva dintre brandurile scumpe care vor sa faca bani si in Bucuresti, noteaza Evenimentul Zilei. Romanii cu bani si afinitati pentru produsele si serviciile de lux isi vor putea cumpara, de saptamana viitoare, genti si pantofi marca Louis Vuitton din magazinul situat in cadrul Hotelului Marriott din Bucuresti.

Intrarea Vuitton in Romania (care face parte din grupul francez de firme ce activeaza in industria luxului Moet Hennessy Louis Vuitton, LVMH, cel mai mare jucator de pe piata internationala de profil) va da startul si altor aparitii "luxoase". Gucci si Dolce & Gabbana, producatorul francez de accesorii de lux pentru barbati JM Weston, dar si unul dintre liderii pietei accesoriilor de lux, Hermes, si-au anuntat intrarea oficiala pe piata din Romania anul acesta.

Un magazin al faimosului Salvatore Ferragamo, designerul de pantofi preferat de celebritati precum Greta Garbo, Marilyn Monroe sau Margaret Thatcher, va fi deschis pana la sfarsitul anului in Capitala. Si revelatia britanica in materie de moda, designerul Jimmy Choo, isi va prezenta pantofii la noi.

Ferrari a parcat in Romania

In urma cu nici trei saptamani a fost lansat primul showroom al producatorului exclusivist Ferrari, care isi propune sa vanda 50 de masini lux de sport in urma torii patru ani. Pe piata locala sunt inmatriculate deja 60 de automobile ale acestei marci, iar alte 17 circula in Romania, fiind inmatriculate in alte state. Si telefoanele luxoase marca Vertu, subsidiara a Nokia, s-au lansat oficial in Romania, in urma cu cateva zile. Terminalele care poarta aceasta marca au preturi ce pleaca de la cateva mii de euro si ajung pana la 200.000 de euro.

Lux de 150 de milioane de euro

Valoarea pietei locale de lux se ridica la cel putin 150 de milioane de euro, in aceasta valoare fiind incluse segmentele de moda, accesorii, bijuterii, ceasuri, auto si decoratiuni interioare, potrivit estimarilor companiei de consultanta specializata in industria de lux CPP Management Consultants. Cresterea anuala din 2006 a fost de 23%, cel mai inalt nivel fiind atins de accesorii, masini si mobilier de interior. Romania este una dintre cele mai dinamice piete din Europa de Est si a doua cea mai mare, dupa Polonia, care numara 23,5 milioane de locuitori.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: