iPhone 2 se pregateste de lansare

Data publicarii: 02-06-2008 | IT&C

O noua versiune iPhone va fi prezentata oficial pe 9 iunie de Steve Jobs, directorul general al Apple, releva cotidianul britanic "The Times".

Viitorul model va dispune de tehnologie 3G (de a treia generatie), plus o gama noua de aplicatii. Dotarea 3G le va permite utilizatorilor sa realizeze apeluri video, sa descarce, sa incarce date, precum si sa navigheze pe internet, totul mai rapid. Potrivit unor informatii neoficiale, noul terminal va costa circa 390 de dolari. Telefonul va putea fi cumparat la acest pret impreuna cu un abonament pe minimum un an.
 
Gizmodo.com scrie ca noul iPhone va avea sub ecran mici celule fotovoltaice care vor incarca bateria terminalului atunci cand acesta este expus la soare. Pe deasupra, "iPhone 2" va dispune si de sistem de pozitionare globala prin satelit (GPS). Varianta actuala, lansata anul trecut, a revolutionat industria telefoanelor mobile, printr-o serie de inovatii, cum ar fi designul avansat, ecranul tactil browserul facil.

Analistii cred insa ca, odata cu lansarea noii versiuni, vechiul iPhone va cadea in dizgratia fanilor, disparand din oferta unora dintre distribuitori. Pe termen lung, acestia se asteapta ca Apple sa lanseze o gama intreaga de telefoane mobile, asa cum s-a intamplat si in cazul playerului muzical iPod. Initial a fost lansata o singura versiune, apoi, in timp, un intreg portofoliu, ce contine si dispozitive video sau cu acces la internet. Nou-nascutul din familia iPhone va avea de infruntat telefoane rivale foarte performante, precum HTC Diamond, BlackBerry Bold sau Nokia Tube.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: