Produsele de asigurare pentru copii, tot mai cautate

Data publicarii: 04-06-2008 | Finante-Banci

Companiile de asigurari anticipeaza dorinta parintilor de a-si proteja copiii si cand nu vor mai fi in putere si lanseaza noi produse de protectie, noteaza Adevarul.

In fiecare an, societatile de profil relanseaza produsele de asigurare pentru copii prin "imbracarea" lor in noi denumiri si prin promovarea de noi elemente. Dupa lansarile unor astfel de produse de catre ING si Allianz, compania britanica Aviva, prezenta si pe piata pensiilor, a adus ieri in atentia parintilor produsul "Bursa de studii Aviva".

Societatea plateste in caz de deces

Planul financiar pentru copii propune practic parintilor sa economiseasca pe o perioada de cel putin cinci ani, o suma minima de 1.000 lei/an, pentru a asigura, la varsta de 18 ani a copilului, un ajutor in bani. Acesta poate fi folosit pentru studii sau pentru orice alte nevoi din acea perioada, iar banii pot fi luati intr-o singura transa sau esalonat, vreme de cinci ani.

Importanta unui astfel de produs, comparativ cu o investitie intr-un depozit bancar, este conferita de faptul ca daca parintelui - titular de polita - i se intampla ceva, societatea suporta plata primelor pana la majoratul copilului.

Un exemplu de calcul al Bursei de Studii Aviva arata ca, la o contributie de 1.104 lei/luna, timp de 16 ani, copilul va beneficia de o suma in valoare de aproximativ 21.300 lei sau de sume esalonate anuale de 4.260 lei pe o perioada de cinci ani. In acest exemplu, randamentul estimat a fost de 7-8% anual.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: