China Development Bank finanteaza extinderea retelei Zapp din Romania

Data publicarii: 06-06-2008 | Afaceri

Compania Telemobil a incheiat, in luna mai, un acord de finantare de 220 de milioane de euro cu China Development Bank (Banca Chineza pentru Dezvoltare), pentru extinderea retelei Zapp. Informatia a fost confirmata de catre directorul de comunicare al Telemobil, Carmen Lazar, care nu a dorit sa ofere detalii privind imprumutul.

La inceputul lunii ianuarie 2008, Telemobil a anuntat ca a selectat producatorul chinez de echipamente si solutii de comunicatii ZTE ca partener si furnizor oficial pentru extinderea si dezvoltarea retelelor sale, respectiv CDMA 450 MHz si 3G, in banda de frecventa de 2,1 Ghz. Astfel, lansarea serviciilor de telecomunicatii de generatia a treia (3G) in reteaua Zapp va avea loc cel mai tarziu in toamna acestui an, urmand sa acopere un numar de 19 orase.

Alaturi de Capitala, celelalte 18 orase acoperite de reteaua 3G a Telemobil vor fi Timisoara, Pitesti, Craiova, Arad, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Brasov, Sibiu, Targu-Mures, Buzau, Constanta, Ploiesti, Braila, Bacau si Iasi.

Antena3