Supercar alimentat cu hidrogen produs in mers

Data publicarii: 06-06-2008 | Auto

Un producator auto american din Texas, Ronn Motor Company, a dezvoltat un supercar care utilizeaza hidrogenul pentru alimentarea sistemului de propulsie. Modelul se numeste Scorpion si, precum BMW Hydrogen7, este propulsat de un motor cu combustie interna traditional a carui alimentare a fost modificata pentru a functiona cu un amestec benzina-hidrogen.

Scorpion este echipat cu un motor V6 de 3.5 litri de provenienta Honda cu sistemul de injectie modificat si o transmisie manuala cu sase trepte. Fata de modelul BMW care functioneaza cu hidrogen, supercarul american nu stocheaza la bordul masinii hidrogenul, ci are instalat un sistem care poate obtine particulele de hidrogen prin electroliza apei. Sistemul a fost dezvoltat impreuna cu compania Hydrorunner si preia curent de la sistemul electric al automobilului.

Scorpion Hydrogen Car

Bineinteles, scopul implementarii acestui sistem este de a reduce nivelul de poluare. In acest mod, emisiile de CO2 si oxizi de azot vor fi considerabil reduse, consumul de benzina ajungand la mai putin de 5.8 litri/100 km. De asemenea, nefiind nevoit sa alimenteze cu hidrogen, Scorpion va reduce si costul combustibilului necesar pentru propulsie ca urmare a extragerii hidrogenului din moleculele de apa.

Automarket.ro