Inca o procedura de infrigement la adresa Romaniei! Problema: asigurarile

Data publicarii: 06-06-2008 | Economie

Inca o procedura de infrigement la adresa Romaniei! Comisia Europeana a solicitat oficial tarii noastre sa implementeze in legislatia nationala directiva 68 din 2005 cu privire la reasigurari. Daca in doua luni nu primeste un raspuns satisfacator din partea Bucurestiului, Comisia ar putea trimite cazul la Curtea Europeana de Justitie.

Directiva completeaza o lacuna a legislatiei comunitare din domeniul asigurarilor care nu reglementa pana acum situatia intreprinderilor specializate in reasigurari, respectiv cele care nu incheie asigurari directe.

Lipsa unui cadru comunitar de reglementare a reasigurarilor a generat diferente considerabile in ceea ce privește nivelul de supraveghere a intreprinderilor de reasigurare din diferitele state membre, ducand la lipsa unor conditii de egalitate pentru toti actorii de pe piata.

Romania nu a respectat termenul limita - 10 decembrie 2007 - pentru a transpune in legislatia nationala Directiva 68 din 2005. Romania nu este singura tara care are probleme cu implementarea acestei directive.

Comisia Europeana a mai sesizat in acest sens autoritatile din Belgia, Franta, Grecia si Letonia.

The Money Channel