Un oras a adoptat saptamana de lucru de patru zile

Data publicarii: 07-06-2008 | International

Un oras din statul american Alabama a hotarat sa instituie saptamana de lucru de patru zile pentru functionarii publici, in scopul de a reduce costurile generate de cresterea preturilor la combustibili.

Decizia a fost luata de autoritatile locale din Birmingham, Alabama (SUA), care au ajuns la concluzia ca, in acest fel, se vor putea economisi zeci de mii de dolari pe an. Aproximativ 4.000 de angajati din sectorul public vor lucra doar patru zile pe saptamana, incepand de la 1 iulie a.c, cand intra in vigoare noul program. Patronii s-au aratat incantati sa adopte acelasi program, care le va da posibilitatea sa faca economii.

Si altii vor noul program

Primarul Larry Langford a afirmat ca decizia nu va afecta productivitatea. Langford a declarat ca "America trebuie sa adopte saptamana de lucru de patru zile, 10 ore pe zi".

Potrivit primariei, toate departamentele si birourile municipale vor fi deschise in continuare pentru cinci zile, in schimb functionarii vor lucra doar patru zile pe saptamana, alternativ. Ziua de lucru se va mari de la opt la zece ore.

Angatii publici s-au declarat si ei incantati de noul program, afirmand ca acesta ii va ajuta sa reduca timpul parcurs pe drum. De asemenea, le va permite sa petreaca mai mult timp cu familiile. Si alte municipalitati din Statele Unite se gandesc sa adopte programul de lucru de patru zile.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: