280.000 euro, cel mai mare salariu brut din Romania

Data publicarii: 09-06-2008 | HR/Cariere

Cel mai mare salariu in Romania este, in acest moment, de 280.000 de euro brut lunar, a anuntat directorul general al ING Life Insurance Romania, Bram Boon. Acesta a dezvaluit ca, in luna martie, un angajat din Romania a virat la fondul de pensii ING suma de 5.600 de euro drept contributie lunara. Pentru ca aceasta suma reprezinta 2% din venitul brut, rezulta un venit lunar brut de 280.000 de euro, adica circa 196.000 de euro net.

Identitatea fericitului salariat este tinuta secreta, stiut fiind doar faptul ca acesta detine functia de director al unei mari firme specializate in comertul cu amanuntul.

Conform unor informatii neoficiale, se pare ca ar fi vorba despre directorul retelei de magazine Carrefour Romania, Jacob Caller Celestino, iar salariul-record din luna martie a fost ultimul incasat de acesta, el fiind inlocuit in aprilie cu Patrice Lespagnol.

La nivel mondial, cel mai mare salariu apartine presedintelui Porsche, Wieland Wiedeking, care a incasat, in ultimii ani, un salariu de circa 70 de milioane de euro anual.

Romania Libera