Rapire in Grecia cu suspendare la BVB

Data publicarii: 10-06-2008 | Bursa

Directorul companiei Alumil din Grecia a fost rapit luni noapte. Bursa de Valori Bucuresti a suspendat de la tranzactionare actiunile Alumil Rom Industry la ora 10.38 la cotatia de 5 lei si 55 de bani actiunea mai jos cu 3,5% fata de pretul de ieri.

Societatea urmeaza sa trimita un raport important, iar BVB a luat decizia suspendarii acestei companii de la tranzactionare in vederea mentinerii unei piete ordonate si a asigurarii accesului egal la informatie tuturor investitorilor. Comunicatul Alumil ar putea fi legat de informatiile aparute pe agentia Reuters legate de disparitia directorului companiei elene Alumil.

Presedintele Federatiei Industriilor din nordul Greciei, directorul companiei Alumil, Giorgios Milonas, a fost rapit luni noapte de un grup de agresori neidentificati, iar autoritatile au chemat unitatea antiterorism pentru a rezolva cazul, au anuntat fortele de ordine elene.

"Un martor ocular l-a vazut pe Milonas in exteriorul domiciliului sau, luat de trei atacatori inarmati cu arme automate, in jurul orei 10.50 noaptea", a declarat un oficial din politie, sub acoperirea anonimatului.

Mentionam ca la compania Alumil Rom Industry listata la BVB este actionar majoritar compania Alumil din Grecia condusa de Giorgios Milonas.

Cotidianul