Asistent electronic la cumparaturi

Data publicarii: 12-06-2008 | Diverse

In curand, clientii fideli ai supermarketurilor vor purta un dispozitiv special, asemanator unui telefon mobil. Acesta va scana codurile de bare, va calcula valoarea cosului, va indica termenul de garantie al produselor si va oferi informatii despre reduceri sau despre promotii.

Abia dupa ce v-ati asigurat ca veti beneficia de ajutorul acestui asistent puteti incepe linistit cumparaturile. Dispozitivul scaneaza codurile de bare de pe produse, calculeaza valoarea cosului, da informatii despre produs - ca de exemplu termenul de garantie, si chiar indica zona si raftul in care puteti gasi produsul pe care il cautati, da detalii despre reduceri, promotii si puncte de loialitate.

Tehnologia, denumita Shopevolution, este folosita deja in magazinele din Italia, Spania si Olanda. Asistentul de cumparaturi este importat si in Romania, de firma Eutron, dar pana acum nu a fost achizitionat de niciun lant de magazine.

"Caracteristica esentiala a tehnologiei Shopevolution 3.0 transforma terminalul dintr-un simplu cititor de coduri de bare intr-un adevarat asistent de cumparaturi personalizat. Clientii au astfel un ajutor virtual care ii insoteste in raidul lor la cumparaturi", explica reprezentantii importatorului.

"Nu peste mult timp, cred ca in cateva luni, magazinele din Romania se vor dota cu astfel de dispozitive", explica ei. Solutia este utila atat pentru cumparatori, care beneficiaza de toate datele legate de un produs, cat si pentru supermarket, care poate urmari procesul de alegere a unui produs. Si timpul de asteptare la casa de marcat se diminueaza, intrucat preturile produsele alese de la raft si trecute in prealabil prin asistentul de cumparaturi se descarca automat la casa.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: