Asigurari de boala pentru musafiri

Data publicarii: 14-06-2008 | Finante-Banci

Politele de asigurare a locuintelor pot acoperi si riscurile de vatamare corporala a musafirilor in perioada in care se aflau in imobilul asigurat.

Aceste despagubiri pot fi acordate daca asigurarea locuintei include si riscul de raspundere civila fata de terti. "Pot beneficia de despagubiri musafirii care au mancat alimente stricate sau cei care au fost muscati de un caine in locuinta asigurata", explica Dragos Dogaru, manager de produs la Generali, companie de asigurari care are o astfel de polita in portofoliul de produse.

Despagubirea acordata de aceasta companie pentru daunele produse altor persoane ajunge pana la echivalentul a 1.000 de euro. In plus, acoperirea este limitata: "Dauna trebuie sa se produca in locuinta", explica Dogaru. Sumele platite de asigurator reprezinta cheltuielile persoanei vatamate, necesare pentru a-si recapata sanatatea. Acestea pot insuma costurile aferente spitalizarii, valoarea medicamentelor sau a vaccinului, in cazul in care un musafir este muscat de caine.

Si drumurile facute la spital pot fi acoperite, de exemplu, in baza bonurilor de taxi. Pe de alta parte, acoperirea riscului de raspundere civila fata de terti nu presupune numai despagubirea musafirilor care au avut de suferit in timpul unei vizite, ci si despagubirea vecinilor inundati de proprietarul asigurat. O polita pentru asigurarea unui apartament in valoare de 100.000 de euro situat in Bucuresti costa intre 140 de euro si 280 de euro pe an, in functie de compania de la care este cumparata.

Evenimentul Zilei