Grupul financiar ceh PPF lanseaza o oferta de preluare a Zentiva

Data publicarii: 17-06-2008 | Afaceri

Grupul financiar ceh PPF a lansat o oferta de preluare a producatorului de medicamente Zentiva, oferind 950 de coroane (39,3 euro) pe actiune. PPF a aratat ca este posibil sa imbunatateasca termenii ofertei, conform Reuters.

"PPF ar putea schimba pretul oferit, pe durata derularii ofertei, astfel incat noul pret sa fie mai avantajos", a aratat PPF.

Pretul unei actiuni Zentiva era de 1.034 coroane, la inchiderea sedintei de luni. Oferta pentru preluarea actiunilor Zentiva este valabila pana pe 18 iulie.

PPF controleaza 19,2% din actiunile Zentiva. Sanofi-Aventis (Franta) detine 24,9% din actiunile producatorului de farmaceutice.

Compania ceha Zentiva este prezenta in Romania, unde detine pachetul majoritar al fostei Sicomed. Tranzactia a avut loc in toamna anului 2005.

Petr Kellner, actionarul majoritar al PPF, are afaceri in Romania prin PPF Investments. Vehiculul de investitii PPF Investments are sediul in Insulele Jersey (teritoriu britanic din Canalul Manecii) si a fost constituit cu capitaluri cehesti.

PPF Investments este actionarul majoritar al societatii de asigurari Ardaf.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: