Afacerile internationale duc lipsa de contabili profesionisti

Data publicarii: 17-06-2008 | HR/Cariere

Afacerile internationale au nevoie de contabili si specializare internationala! Romania a inceput sa atraga multe investitii straine, dar companiile nou intrate pe piata se plang ca nu gasesc profesionistii de care au nevoie. Firmele cauta oameni capabili sa gestioneze schimburi comerciale intre Romania si celelalte tari ale lumii. De aceea, Institutul Contabililor Calificati din Anglia si Whales a decis sa se ocupe de pregatirea angajatilor lor.

Cresterea economica a transformat Romania intr-o tinta favorita a investitorilor straini. Dar, chiar daca exista oportunitati de afaceri, nu sunt destui profesionisti in domeniul financiar.

"Romania este, in termeni europeni, o economie care creste foarte repede, iar economiile care cresc foarte repede au nevoie de profesionisti financiari experimentati si clientii nostrii, multe firme mari, nu reusesc sa recruteze contabili cu experienta potrivita aici in Romania, nu le pot oferi traininguri in Romania", a declarat presedintele Institutului Contabililor, Martin Hagen.

Cel mai mare corp de contabili din lume, Institutul Contabililor Calificati din Anglia si Whales, va incepe sa isi formeze membrii in Romania.

Institutia nu va oferi propriu-zis trainingurile, ci va acredita firmele de profil. La sfarsitul programului de pregatire, cursantii vor primi cunoscuta calificare ACA (Associate Chartered Accountant). Specialistii sunt convinsi ca se va deschide astfel un nou capitol in istoria comertului exterior romanesc.

"Mi se pare ca este un limbaj international de afaceri. Sunt unele reguli, unele intelesuri intre afaceri, care faciliteaza comertul. (...) Cu cat au mai multi oameni acea calificare, cu atat mai usor va fi comertul intre companiile din Marea Britanie si din Romania", a declarat si Philip Hall, consilier la Ambasada Britanica.

Programele de dezoltare profesionala sunt binevenite in auditul romanesc. Specialistii estimeaza ca aceasta piata are o valoare de 100 de milioane de euro si va creste in urmatorii ani. Cu alte cuvinte, specialistii contabili vor fi la mare cautare.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: