Citigroup va decide la inceputul lui iulie daca va vinde Citibank

Data publicarii: 19-06-2008 | Finante-Banci

Reprezentantii Citigroup vor hotari daca vor vinde banca germana de retail Citibank la inceputul lui iulie, de indata ce va primi oferte ferme, au declarat, miercuri, pentru Reuters, surse avizate.

Sursele au spus ca bancile interesate si care sunt in cursa pentru o eventuala preluare a unitatii sunt Deutsche Bank si Commerzbank (Germania) si banca franceza Credit Mutuel.

Bancile concurente BNP Paribas si Santander s-au retras recent din cursa. Reprezentantii Citibank au refuzat sa comenteze.

Analistul bancii germane LBBW, Robert Mazzuoli a spus ca Deutsche Bank are cele mai mari sanse sa castige licitatia pentru Citibank, opinand ca cea mai mare banca a Germaniei ar putea sa plateasca un pret estimat la 4-5 miliarde euro (6,2-7,7 miliarde dolari) fara sa faca o majorare de capital.

Mazzuoli a infirmat speculatiile de pe piata privitoare la o fuziune multipla a bancilor germane, vorbind despre complexitatea integrarii operatiunilor, care limiteaza la doi numarul de parteneri.

"Oricare dintre candidatii la preluarea Citibank care ar castiga licitatia se exclude efectiv din alte miscari de consolidare", a estimat Mazzuoli.

Citibank este doar una dintre mutarile de consolidare ce au loc pe piata bancara din Germania.

Deasemenea, Commerbank si Dresdner Bank, care fac parte din grupul german de asigurari Allianz, isi studiaza reciproc registrele contabile.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: