Update: Un angajat al Bancii Transilvania a fugit cu 192.425 RON

Data publicarii: 19-06-2008 | Finante-Banci

Furt de 192.425 de lei la filiala Bancii Transilvania din Radauti, judetul Suceava. Suspectul este un angajat al bancii, care a disparut de duminica si este dat in urmarire.

Politistii suceveni cauta in intreg judetul pentru a-l gasi pe cel care a fraudat cu 192.425 de lei (aproximativ 52.500 de euro) casieria Bancii Transilvania din Radauti. Autorul furtului a fost identificat in persoana unui angajat cu functie, Radu Cozaciuc, de 30 de ani, care avea sarcina de a alimenta cu bani mai multe bancomate din municipiul Radauti. Acesta a disparut duminica avand asupra sa intreaga suma de bani.

Oamenii legii spun ca reprezentantii bancii nu au depus plangere decat marti seara si asta pentru ca au vrut sa efectueze propria ancheta. Reprezentantii bancii, dar si parintii radauteanului nu vor sa faca niciun fel de declaratii.

"Continuam cercetarile in vederea stabilirii imprejurarilor in care s-a produs evenimentul, urmand a se lua masurile legale fata de persoanele implicate", a declarat Gariel Pantin, purtator de cuvant al IJP Suceava.

Vecinii si cunoscutii celui cautat acum de politie sunt socati de acuzatiile ce i se aduc acestuia. Ei spun ca tanarul provine dintr-o familie foarte buna, instarita, cu afaceri in municipiu, si ca nu ii lipseste nimic. Cunoscutii nu au decat cuvinte bune pentru cel dat in urmarire.

Politistii s-au prezentat ieri la domiciliul tanarului, unde au luat declaratii parintilor acestuia.

Comunicatul oficial al bancii:

Banca Transilvania (BT) anunta un incident constatat la Sucursala Radauti-Suceava, care a dus la disparitia unei sume de 192.425 lei.

Din cercetarile initiate la fata locului reiese faptul ca banii au fost sustrasi din doua bancomate aflate in afara localitatii Radauti, existand suspiciuni privind implicarea unui salariat al sucursalei.

Pentru solutionarea cat mai rapida a cazului, BT a formulat o sesizare penala, iar in paralel a adoptat masuri administrative pentru a elimina orice alte consecinte nedorite.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: