Salarii de 2.500 euro pentru pozitii de nisa in asigurari

Data publicarii: 19-06-2008 | HR/Cariere

Pe piata muncii din Romania au aparut, in ultimii ani, foarte multe pozitii de nisa care nu pot fi acoperite din cauza lipsei de specialisti, unul dintre domenii fiind cel financiar. O astfel de profesie, mai putin populara la noi, dar extrem de cautata in prezent de catre institutii financiare este cea de actuar.

Actuarii sunt experti acreditati in analizarea, modelarea si evaluarea problemelor care implica un risc financiar si evenimente probabilistice, care isi desfasoara activitatea in cadrul companiilor de asigurari si in cadrul fondurilor de pensii sau de investitii. "Profesia de actuar este foarte putin cunoscuta pe piata romaneasca, cu toate acestea, specialistii din acest domeniu sunt printre cei mai cautati pe piata locala.

Majoritatea firmelor din domeniul financiar cauta actuari, iar din informatiile pe care le am, in momentul de fata, nu sunt cu mult peste 20 de astfel de specialisti acreditati pe piata noastra", spune Oana Botolan, country manager al Consulteam, partenerul local al companiei de consultanta Mercer. Potrivit studiului "Total remuneration survey" al companiei Mercer, salariul unui actuar de pe piata romaneasca poate varia intre 700 si 950 de euro, in timp ce un director de actuariat are un salariu care poate ajunge la 2.400 euro, potrivit Oanei Botolan.

Bonusurile si beneficiile salariale reprezinta 12,5%, din venitul anual al unui director de actuariat. Un astfel de specialist poate fi foarte util in cadrul unei companii, actuarul avand un rol determinant in crearea rapoartelor de informare a managementului organizatiei si in intocmirea rapoartelor legate de fluxurile financiare ale companiei, de productie si controlul profitabilitatii.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: