Stapana asigurarilor castiga 27.000 de euro pe luna

Data publicarii: 20-06-2008 | HR/Cariere

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, ocupa locul cinci in topul celor mai bine remunerati oameni din Romania, noteaza Adevarul. In timp ce supravegheaza piata asigurarilor, dar este si actionar in firme asociate cu ASIROM, Angela Toncescu are venituri bugetare de peste 12 miliarde de lei vechi pe an.

Presedintele Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, a obtinut in 2007 din postura de angajat al statului, venituri-record, care le intrec pe majoritatea celor de pe piata privata.

Angela Toncescu a incasat anul trecut de la CSA nu mai putin de 1.256.809 lei (27.000 euro pe luna), ceea ce o propulseaza pe locul cinci pe tara, in topul veniturilor, potrivit unor surse din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Salariu si prime mari

Sefa CSA, Angela Toncescu, a castigat in 2007 de 18 ori mai mult decat presedintele Romaniei, Traian Basescu (67.097 lei/an), si de 20 de ori mai mult decat presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu (62.075 lei/an). Asta in conditiile in care Comisia condusa de Angela Toncescu functioneaza in subordinea Parlamentului Romaniei. Legea este favorabila unor astfel de "artificii" salariale.

Potrivit legii, "veniturile membrilor Consiliului CSA si ale personalului de conducere si executiv sunt echivalente veniturilor realizate pe posturi similare din piata de asigurari". Presedintele Consiliului CSA a reusit insa sa-i intreaca la capitolul venituri pana si pe directorii companiilor private de asigurari, din moment ce a ocupat locul cinci pe tara!

Omisiunea

Sefa Supravegherii Asigurarilor a "omis" sa-si mentioneze veniturile pe anul 2007 in declaratia de avere, dar a mentionat, totusi, ca a castigat 60.000 RON in 2006, in calitate de director executiv al RAI Asigurari. Adica de vreo 20 de ori mai putin decat la CSA, unde, potrivit legii, "veniturile sunt echivalente cu cele realizate pe posturi similare din piata de asigurari".

"Silenzio stampa"

Incercarile de a o contacta pe Angela Toncescu au fost zadarnice. Directorul de comunicare al CSA, Mirela Antohi, a declarat ca nu mai este imputernicita sa faca declaratii. De asemenea, adresa prin care s-au cerut clarificari de la conducerea institutiei a ramas fara raspuns.

Adevarul