Erste Bank: Pariati pe titlurile BRD si Banca Transilvania

Data publicarii: 23-06-2008 | Bursa

Analistii bancii austriece Erste Bank au recomandat investitorilor de pe piata de capital sa cumpere titluri ale BRD - Groupe Societe Generale si ale Bancii Transilvania pentru ca estimeaza cresteri ale cotatiilor celor doua institutii bancare. Intr-un raport al Erste Bank se spune ca BRD este una dintre cele mai profitabile banci din Europa Centrala si de Est, iar Banca Transilvania este in continua crestere.

In 2007, BRD a inregistrat un profit net de aproape 920 milioane de lei, conform standardelor romanesti de contabilitate, depasind cu 300 milioane de euro castigul realizat de liderul pietei bancare romanesti, BCR, al carui actionar majoritar este chiar Erste Bank.

A fost pentru prima oara cand BRD, a doua banca dupa cota de piata din tara, a devenit mai profitabila decat principalul sau concurent. Oficialii Erste sustin ca titlurile BRD tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti urmeaza sa se majoreze la 25,6%, fata de nivelul de 20,5 lei inregistrat la finele saptamanii trecute. Cat priveste Banca Transilvania, in 2007 a obtinut un profit net de 340 milioane de lei, de aproape 3 ori mai mare decat in 2006 si de 3,5 ori mai mult decat in 2005. Actiunile Bancii Transilvania vor fi cotate la nivelul de 0,51 lei, potrivit analistilor de la Erste Bank, fata de valoarea de 0,417 lei de vinerea trecuta.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: