Google, compania americana cu cea mai buna reputatie

Data publicarii: 23-06-2008 | International

Aceasta este concluzia la care s-a ajuns in urma unui sondaj realizat de Harris Interactive, informeaza Reuters. Astfel, conform sursei citate, Google a devenit compania americana cu cea mai buna reputatie, in mare parte datorita felului in care isi trateaza angajatii, preluand pozitia de lider de la Microsoft, care se plaseaza doar pe locul zece.

Compania le da angajatilor de la "saculeti pentru somnul de dupa-amiaza", care le permite o pauza scurta in timpul zilei, la dreptul de a utiliza 20% din timpul de munca pentru proiecte adiacente, care ar putea conduce la aparitia de noi idei.
           
"Calificativele pe care le obtine se concentreaza pe felul in care isi trateaza angajatii, pe mediul de lucru. Compania obtine un credit formidabil pentru responsabilitatea sociala, care este legata de viziune si conducere", a declarat vicepresedintele Rochester, sucursala din New York a Harris Interactive, Robert Fronk.
           
Google, care s-a situat pe locul 4 in sondajul de anul trecut, este urmata in clasament de Johnson & Johnson, de producatorul de cipuri Intel si compania din sectorul alimentar General Mills.
           
Grupul din domeniul alimentar Kraft Foods, care nu a fost inclus in topul realizat anul trecut, s-a plasat in cadrul acestul sondaj pe pozitia a cincea.
           
Intre primele zece locuri se mai situeaza, in ordine, compania de investitii si asigurari Berkshire Hathaway, detinuta de miliardarul Warren Buffet, compania 3M, producatorul de bauturi racoritoare Coca-Cola si constructorul japonez Honda.
           
Sondajul, care cuprinde 60 companii importante din SUA, a fost realizat in doua faze, in lunile iulie-august 2007 si februarie-martie 2008.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: