Banca pentru straini

Data publicarii: 24-06-2008 | Finante-Banci

Pentru clientii de nationalitate romana este prevazuta posibilitatea de a deschide un cont curent "in oglinda" care sa poata fi alimentat din Italia si gestionat atat din orasele din peninsula, cat si din orasele din Romania.

Unicredit va deschide in luna iulie primul ghiseu bancar pentru imigranti, la Treviso (Italia), relateaza oggitreviso.it . Functionarii bancari vor fi, in primul rand, cunoscatori de limbi straine.

Strainii care au contracte de munca pe o perioada determinata pot avea acces la credite. Cu ideea unui ghiseu ad hoc pentru straini a cochetat si o alta banca, la sfarsitul anilor 90, dar nu a concretizat-o.
 
Imigrantii au, de regula, dificultati in instaurarea unui raport de durata cu lumea bancara, dar ei sunt noii protagonisti ai pietei economice si ai pietei muncii. Pentru a lansa proiectul, este posibil ca Unicredit sa colaboreze cu agentiile de plasament, care cunosc fenomenul imigrational si care au cu muncitorii straini un raport cvasi-cotidian si consolidat.

Filialele vor avea puncte de acces la internet, iar clientii vor putea naviga pe site-ul bancii pentru diversele operatiuni, sub indrumarea personalului agentiei. Materialul informativ sta la dispozitia clientilor in limbile tarilor de origine.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: