The Dynamic Tower - primul zgarie-nori miscator din lume

Data publicarii: 26-06-2008 | International

Dupa Burj-al -Arab, singurul hotel de sapte stele din lume, Dubaiul va inaugura o noua minune arhitecturala: Un Zgarie-Nori in miscare. Va fi prima constructie de acest gen din lume si va revolutiona arhitectura moderna introducand o a patra dimensiune a acesteia. "The Dynamic Dubai Tower", asa cum il numeste arhitectul David Fisher pe site-ul dynamicarchitecture.net, va avea 80 de etaje si o inaltime de 420 de metri. Podelele vor fi suspendate in jurul unui ax de ciment si vor fi miscatoare, oferind perspective impresionante.

Cladirea va include un hotel de lux, apartamente si spatii de birouri. Printr-o simpla comanda vocala, cei care vor plati mai mult, isi vor putea roti locuinta in orice moment. Miscarea celorlalte apartamente din cladire va fi planificata la intervale fixe, care insa pot fi modificate de-a lungul timpului. Realizarea cladirii va goli conturile proprietarilor cu nu mai putin de 700 milioane de dolari. Efortul acestora merita insa, cladirea va deveni cea mai prestigioasa din lume. Vanzarea apartamentelor va incepe in luna septembrie.

Cel mai mic apartament, va avea in jur de 125 de metri patrati si va fi vandut cu patru milioane de dolari, in timp ce pretul de achizitie pentru cel mai mare va fi de 38.7 milioane de dolari. Constructia cladirii va fi finalizata in 2010. Fisher spune ca pentru terminarea proiectului la termen vor fi mobilizati doar 680 de oameni in loc de 2000 de lucratori asa cum s-au folosit pana acum pentru alte proiecte asemanatoare. Seicul Dubaiului , Mohammed Bin Rashid Al Maktoum , este considerat de multi intelepti ca fiind un adevarat vizionar. Increderea pe care David Fisher o afiseaza in legatura cu acest proiect este alimentata si de spusele seicului: "Nu astepta viitorul sa vina la tine, infrunta-l !"

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: