Firmele iau cu asalt Capitala

Data publicarii: 27-06-2008 | Afaceri

Romanii se inghesuie sa-si infiinteze firme in Capitala, noteaza Evenimentul Zilei. Bucurestiul conduce in topul numarului de societati comerciale inregistrate in ultima perioada, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). "In ceea ce priveste distributia inmatricularilor pe domenii de activitate, domeniul serviciilor se situeaza in topul inregistrarilor, urmat fiind de cel al comertului cu ridicata si amanuntul, repararea autovehiculelor si a motocicletelor. Constructiile ocupa doar locul al treilea cu 815 inmatriculari la nivelul intregii tari", a declarat Bogdan Gaurean, director general adjunct al ONRC.

Romania ocupa pozitia a saptea intr-un top al celor mai atractive destinatii pentru firmele de productie si locul al patrulea in ceea ce priveste proiectele de investitii din domeniul serviciilor, intr-un clasament care cuprinde 20 de tari emergente, realizat de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Indicele obtinut de Romania in functie de gradul de atractivitate pentru firmele de servicii este de 93, plasandu-se pe locul patru, dupa Polonia si Chile, cu 95, si Rusia (93). "Romania se transforma gradual dintr-o sursa de forta de munca ieftina pentru productie spre o destinatie atractiva pentru companiile de servicii focusate pe nevoile unei piete interne in crestere", apreciaza autorii clasamentului.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: