Companiile fac economii la beneficiile acordate angajatilor

Data publicarii: 27-06-2008 | Finante-Banci

Angajatorii se orienteaza catre oferirea de beneficii mai putin costisitoare, in contextul unor conditii economice instabile, arata un studiu al organizatiei americane Society for Human Resource Management (SHRM).

Cercetarea arata ca beneficiile oferite de companii costa, in medie, 39% din fondul de salarii. Din acest cost, 21% sunt atribuite beneficiilor obligatorii si 18% - beneficiilor flexibile, pentru care angajatii pot opta dintr-o gama mai variata pusa la dispozitie de companie.

"Cresterea costurilor cu ingrijirile medicale, pe fondul conditiilor economice, au determinat angajatorii sa isi ajusteze pachetele de beneficii, mai ales in ceea ce priveste beneficiile medicale si financiare", a spus Susan Meisinger, CEO pentru SHRM.

In principal, companiile reduc beneficiile legate de depistarea prematura a unor probleme de sanatate, de actiuni ale companiei care revin angajatilor, beneficii care sustin familia, concediu de paternitate si asistenta juridica.

In acelasi timp, angajatorii ofera acces sporit la beneficii gen utilizarea in interes personal a telefonului de serviciu si a dispozitivelor de comunicare ale companiei, rambursarea abonamentului la centre de fitness si planuri de economii.

Aproximativ 62% dintre companii platesc convorbirile realizate de angajati atunci cand sunt plecati in calatorii in interes de serviciu, 37% ofera angajatilor posibilitatea de a avea un program flexibil si de a-si comprima saptamana de lucru, 24% dintre firme acorda servicii postale angajatilor, asistenta juridica si cantina sustinuta de companie, iar 5% ofera cazare angajatilor cu probleme locative.

De asemenea, 72% dintre angajatori ofera beneficii care sa creasca starea de bine a angajatilor, 40% isi implica angajatii in programe specializate de renuntare la fumat, iar 31%, in programe de slabire.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: