Promotiile de vara iti iau ochii si banii

Data publicarii: 27-06-2008 | Lifestyle

Magazinele au dat startul maratonului de oferte promotionale. Reducerile de preturi incep de la 20% si sfarsesc la 60%.

S-au invechit colectiile de bluze, fuste si rochii, ceea ce inseamna o mana bagata adanc in buzunar pentru o garderoba care sa se adapteze tendintelor. Primavara a trecut cu preturi destul de mari si firme "tari", in premiera pe piata romaneasca. Adica nu mai trebuie sa mergi in strainatate pentru Bershka, Pimkie sau La Pink. Dar, in continuare, trebuie sa ataci puternic cardul. Asta chiar daca, de ceva vreme, vitrinele te imbie frumos cu litere de-o schioapa sau chiar mai mari: "Promotii", "60% reducere". Si rafturile sunt inca pline.

Ofertele promotionale, care preced reducerile de vara, sunt cele de care orice cumparator oportunist stie ca trebuie sa profite: "Dupa aia nu mai gasesti nimic pe umerase si degeaba mai sunt ieftine daca n-ai de unde alege", rezuma scurt filosofia goanei dupa procente in minus Andreea, o tanara de mana careia "atarna" cu drag un barbat inalt si cu ceva burtica, dar care tine, in cealalta mana, vreo trei sacose. In Baneasa Shopping City.

Alege: 300, 150 sau 49,9 lei

Cel mai nou mall din Bucuresti, cu nume grele pe vitrine si haine scumpe in magazin, trece prin prima perioada de promotii. Ieri dupa-amiaza insa, poate nu a fost o zi buna, dar vanzatoarele de acolo s-au cam plictisit. Oricat de mare ar fi scris "PROMOTII" pe geamul de la intrare.

Pentru cumparatorii de weekend, inarmati-va cu rabdare si chef! In "Orasul cumparaturilor", promotiile sunt destul de atractive. La Orsay, vitrina promite preturi mai mici cu 20%, pana la 50%. Inauntru, o rochie scurta, dintr-un material grosut, dar natural, costa acum 49,9 lei, dupa ce, pana la sfarsitul saptamanii trecute, purtase eticheta cu 89,9 lei. Si mai sunt maiouri, fuste, pantaloni - al caror pret a intrat la apa cu 30 de procente.

Inaintezi in galeria comerciala: la Park Bravo, colectia veche e la jumatate de pret. O fusta numai buna pentru o primavara calduta a ramas la 150 de lei, jumatate din cat costa inainte. Sunt reduse si preturile la bijuterii, pantofi, cosmetice, decoratiuni si piese de mobilier de la Zara Home.

"O afacere buna"

Toate marile firme au adoptat tactica ofertelor promotionale, iar unele dintre produse se dovedesc a fi "o afacere buna".

"Sunt OK hainele acum. Raportand calitatea la pret, cu reducerile astea se mai merita sa iesi la cumparaturi", spune Veronica, o doamna insotita, in Plaza Romania, de fiica ei. Au trecut pe la Mango, Pull and Bear si Promod, dupa cum arata sacosele pe care le au.

Castro, BSB, Stefanel, Miss Sixty, Sermoneta Gloves si firmele din galeria Famous Brands, dar si Leonardo, Kenvelo si TinaR! sau House of Art au taiat din preturi acum, pana la jumatatea sau sfarsitul lunii viitoare, cand va incepe sezonul reducerilor oficiale. In toate magazinele veti gasi haine, genti, margele, cercei, pantofi si lenjerie intima cu preturi pana la 50 la suta mai mici.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: