Studentii din ASE, nemultumiti de regulamentul examenului de licenta

Data publicarii: 27-06-2008 | Educatie

Zeci de studenti s-au adunat joi in fata Academiei de Studii Economice, nemultumiti de faptul ca nu pot sustine examenul de licenta.

Tinerii din anii terminali acuza conducerea facultatii ca nu-i lasa sa-si dea inca o data examenele restante, pentru a putea, in felul acesta, sa termine facultatea

Studentii sunt nevoiti sa urmeze un an suplimentar. Conducerea ASE-ului sustine ca studentii din anii terminali au dreptul sa sustina un examen doar de doua ori, nu de trei ori ca cei din anii intai si doi.

Peste 1.000 de studenti din anii terminali, din cei 10.000 care invata la ASE, nu pot intra in examenul de licenta din cauza restantelor. Tinerii sunt nemultumiti ca trebuie sa faca un an suplimentar, studentii din anul IV find obligati sa dea alte diferente pentru a se incadra in programul de licenta de tip Bologna.

Studentii au trimis joi o petitie rectorului. Acesta sustine insa ca regulamentul nu va fi schimbat.

"Eu regret ca studentii din anii terminali nu au inteles ca anul acesta ar fi trebuit sa dea mai mare importanta invatarii, sa stea mai mult in biblioteca astfel incat sa-si promoveze toate examenele", a declarat Gheorghe Rosca, rectorul de la ASE.

NewsIn