Angajatii romani muncesc la o capacitate de 60%

Data publicarii: 30-06-2008 | HR/Cariere

Angajatii din companiile locale sunt mai putin eficienti decat cei din Europa de Vest, deoarece nu stiu care le sunt prioritatile, muncesc dezorganizat si sunt condusi de manageri care nu stiu sa le exploateze partile pozitive, potrivit companiei de consultanta si training Accelera, membra a grupului francez Accor.

"Indiferent de starea de spirit sau de timpul pe care il petrec la lucru, angajatii romani nu muncesc la capacitate maxima. La noi, se munceste intotdeauna la o capacitate de cel mult 60%", spune Bogdan Comanescu, managerul firmei Accelera.

In opinia acestuia, principalele motive care dau masura ineficientei angajatilor romani sunt dezorganizarea, lipsa obiectivelor si sincopele in comunicare.

"Intalnim foarte multe companii in care angajatii desfasoara cele mai variate activitati, si astfel apar situatii in care nimeni nu stie care sunt prioritatile. Din cauza faptului ca nu lucreaza conform unor proceduri bine stabilite, angajatii nu se mai inteleg intre ei", spune Comanescu. Dezorganizarea si lipsa eficientei, explica el, nu se datoreaza doar angajatilor, cea mai mare parte din vina apartine managerilor, care nu stiu sa se poarte cu angajatii.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: