Presedintele strain al BCR, un globe-trotter in cautare de genii
Data publicarii: 02-07-2008 | Finante-BanciDupa ce a condus banci din Africa, Orientul Mijlociu, Caraibe si America Latina, Dominic Bruynseels vine sa stranga la BCR crema bancherilor autohtoni, noteaza Cotidianul. BCR are de ieri un nou presedinte executiv venit de la Barclays, una dintre cele mai mari banci din Europa. Dominic Bruynseels este bancherul care il inlocuieste pe Manfred Wimmer, care a indeplinit un interimat de cinci luni dupa demisia fostului presedinte Nicolae Danila. Belgianul in varsta de 48 de ani se alatura BCR dupa o cariera de 27 de ani in cadrul Barclays Bank. Cel mai recent, el a ocupat functia de senior executive director al Diviziei Barclays de Retail si Corporate Banking Global in Piete Emergente.
Dominic Bruynseels a acumulat o bogata experienta profesionala, ocupand pozitii variate in cadrul Barclays Bank, incepand la nivel de sucursala, apoi la nivel regional, central si international.
In partea a doua a carierei sale de 17 ani din Marea Britanie, Bruynseels s-a ocupat, printre altele, de planificarea financiara si operationala, precum si de dezvoltarea retelei si a canalelor de distributie integrate.
Intre 1997 si 1999 a fost director financiar responsabil de afacerile Barclays din Caraibe, Africa, Orientul Mijlociu si America Latina. In 1999 a devenit presedinte executiv al Barclays Africa si Orientul Mijlociu, responsabil pentru 12 subsidiare din regiune. Intre 2005 si 2007 a condus procesul de achizitie si integrare in grupul Barclays al Absa, banca de top din Africa de Sud, si a facut parte atat din Consiliul de Supraveghere, cat si din Comitetul Executiv al Absa.
Desi nu a conturat inca viitoarea strategie a bancii, noul presedinte are ca principal obiectiv pastrarea oamenilor de calitate si atragerea celor mai buni specialisti din piata catre BCR. "Strategia o vom dezvolta in perioada urmatoare. E clar insa ca ne dorim sa fim cea mai buna banca din Romania. Astfel, avem nevoie de cei mai buni oameni de pe piata si ne dorim ca BCR sa fie banca in care acesti oameni isi doresc sa lucreze", a spus Bruynseels.
El a aratat ca dezvoltarea calitatii personalului nu va presupune doar atragerea unor specialisti deja consacrati, ci si o politica de motivare a personalului tanar, in conditiile in care foarte multi absolventi romani aleg sa lucreze in strainatate. Pe de alta parte, fostul presedinte al BCR Manfred Wimmer a explicat ca, desi numarul de angajati ai bancii a scazut la 9.500, este posibil ca in functie de evolutiile viitoare sa mai aiba loc unele disponibilizari.
Bruynseels apreciaza ca piata bancara romaneasca are mult de recuperat fata de sectoarele din celelalte tari europene, dar considera ca acest proces se va accelera odata cu accesarea fondurilor europene. Noul presedinte a fost numit de Consiliul de Supraveghere in luna aprilie si incepand din mai s-a aflat in permanenta in banca. "Oamenii din prima linie mi-au spus ca acum, dupa restructurare, in primul rand trebuie sa avem grija de angajatii nostri si asta cred si eu", a mai spus Bruynseels. De asemenea, cu noua conducere, banca intentioneaza sa-si mareasca si reteaua de sucursale.
Dominic Bruynseels a preluat, de la 1 iulie, mandatul de presedinte executiv al BCR de la Manfred Wimmer. "Reteaua bancii a ajuns la 580 de unitati in prezent de la 430 in 2007, iar pana la sfarsitul lui 2009 vrem sa ajungem la o retea de 700 de sucursale", a mentionat Wimmer si a adaugat ca, in prezent, BCR are opt birouri UE in cele opt regiuni ale tarii, pentru a mari absorbtia fondurilor europene.
Wimmer a mai spus ca BCR isi va deschide banca pentru locuinte "in viitorul foarte apropiat" si a mentionat ca, in urma programului de integrare si dezvoltare in grupul Erste, BCR a construit sase centre de credite ipotecare. BCR a inregistrat cheltuieli operationale de 120 de milioane de euro si cheltuieli de capital de 60 de milioane de euro pentru implementarea programului de integrare si dezvoltare a BCR in grupul Erste, proiect care a demarat in octombrie 2006 si s-a incheiat in aprilie 2008.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri