Robin Hood de supermarket

Data publicarii: 03-07-2008 | Diverse

Europenii au inceput sa fuga de supermarketuri, din cauza preturilor tot mai mari. In acest context, castiga teren magazinele discount, unde marfa sta gramada, dar preturile sunt mai mici. In Grecia, scumpirile din ultimele luni au dus la aparitia unui fenomen: Robin Hood de supermarket. Este vorba de tineri care fura din magazine si impart apoi produsele pe strada.

Acest fenomen produce insa tot mai multa ingrijorare. Si asta pentru ca fenomenul Robin Hood de supermarket este alimentat de zeci de membri ai unei grupari anarhiste care dau spargeri in mod constant. Preturile la alimente au crescut in Grecia cu aproape cinci procente in ultimele doua luni - un record in ultimii 10 ani.

Consumatorii britanici au ajuns sa se uite de doua ori la pretul unui produs alimentar inainte sa-l cumpere. Supermarketul nu mai este prima optiune pentru cumparatori, ci magazinul discount. Oamenii sunt din ce in ce mai nemultumiti atat de preturi, cat si de oferta prezentata de marile magazine.

Si proprietarii de restaurante din Germania se plang deja ca afacerile nu le mai merg asa de bine. Cei mai nemultumiti sunt insa italienii. Si asta pentru ca a crescut pretul la paste si la paine.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: