Lively, lumea virtuala de la Google

Data publicarii: 09-07-2008 | IT&C

Google lanseaza un nou serviciu, denumit Lively, in care software-ul tridimensional le permite utilizatorilor sa creeze, sa personalizeze imagini asociate lumii reale si sa interactioneze cu alti utilizatori.

Livley este de fapt alternativa Google pentru serviciul Second Life lansat in urma cu cinci ani, serviciu ce creeaza o lume virtuala in care utilizatorii pot trai folosind asa numitele avatare.

Google este de parere ca Livley va incuraja si mai multe persoane sa paseasca intr-o lume alternativa celei reale, cu atat mai mult cu cat acest lucru nu presupune nici un cost.

Dupa instalarea unui soft utilizatorii pot intra in cadrul Lively din orice site web precum cele de socializare sau bloguri. Lively este deja disponibil pentru Facebook iar Google lucreaza la optimizarea sa si pentru MySpace.

"Stim deja ca oamenii isi petrec foarte mult timp socializand, iar noi incercam astfel sa facem acest lucru mai placut pentru ei" a declarat Niniane Wang, un inginer al Google care a supravegheat dezvoltarea Lively in ultimul an. Acesta a mai adaugat ca gigantul informational nu are in plan vanzarea de publicitate in cadrul acestei lumi virtuale.

Ultilizatroii Lively vor putea sa isi creeze propriile avataruri, care pot reprezenta femei sau barbati sau char alte specii. Avatarul poate capata haine noi, emotii noi si infatisari noi numai din cateva clik-uri. Acesta poate plange, rade., poate da mana cu alte personaje din Lively.

De asemenea, utilizatorii au puterea de a-si crea de la zero propria lume, propria locuinta. Mai mult, locuintele pot dispune de televizoare pe care vor "rula" videoclipuri din cadrul YouTube.

Google a impus insa ca limita minima pentru utilizatorii Lively varsa de 13 ani. Compania a testat timp de cateva luni aceasta lume virtuala in cadrul unui grup de studenti din cadrul Universitatii din Arizona.

Capital