20 de obiceiuri care va mentin sanatatea

Data publicarii: 12-07-2008 | Lifestyle

Dimineata o sa va dezmortiti mai usor daca faceti intinderi, iar seara, daca stati lungiti pe canapea, si nu picior peste picior. Obiceiurile marunte va pot schimba viata! Asa sustin specialistii consultati de "Reader's Digest" citati de Evenimentul Zilei. Acestia au intocmit o lista cu cateva trucuri care va ajuta sa va relaxati si sa aveti o zi mai usoara.

TREZIREA

1. Cand va treziti, faceti cateva intinderi ca sa va energizati. Indepartati picioarele si aplecati-va putin in fata, pana cand simtiti cum vi se relaxeaza spatele. Veti experimenta senzatia de tensiune in tendoane, dar, in final, va veti dezmorti.

2. Nu iesiti pe usa pana cand nu va luati micul dejun. Puteti sa alegeti cerealele sau sandviciurile cu branza ori cu sunca. Daca aveti timp, mai adaugati ceva proteine. Ouale ochiuri sau cele fierte tari sunt o buna alegere. Cu cat mancati mai bine mai devreme, cu atat vi se face foame mai greu, in a doua parte a zilei.

3. In timp ce va spalati pe dinti, stati intr-un picior. Daca alternati stangul cu dreptul, veti scapa de moleseala mai rapid.

4. Cat fierbe cafeaua, sprijiniti-va de un dulap si ridicati cate un picior.

IN TRAFIC

5. Daca prindeti blocaje, trageti frana de mana, indreptati-va spatele si faceti cateva miscari de intindere.

LA SERVICIU

6. Pana la pauza de masa, luati cateva gustari. In locul chipsurilor, ar fi mult mai bine sa alegeti biscuitii digestivi.

7. Chiar daca va imbracati elegant, alegeti haine comode. Evitati tocurile ori pantofii care va strang. In cazul in care lucrati intr-o firma care nu impune un cod vestimentar, orientati-va catre cea mai comoda tinuta: blugi, tricou si tenisi.

8. Renuntati la sucurile acidulate si hidratati-va mai degraba cu apa ori cu limonada. Intr-o luna veti vedea rezultatele. Medicii nutritionisti sustin ca puteti sa pierdeti pana la trei kilograme intr-o luna doar renuntand la bauturile acidulate.

9. Cand vorbiti la telefon, ridicativa de pe scaun si plimbati-va prin birou. Un studiu realizat de cercetatorii de la Mayo Clinic arata ca oamenii sedentari stau, in medie, cu doua ore si jumatate mai mult pe scaun decat persoanele slabe.

10. La masa de pranz, puteti inlocui feliile obisnuite de paine cu chiflele graham ori cu cele care contin seminte. Sunt mult mai sanatoase decat painea rafinata.

11. Mancati mere in pauze, deoarece sunt niste fructe pline de fibre si apa. Astfel, veti fi bine hidratati si veti avea, totodata, senzatia de satietate. Un studiu recent arata ca oamenii care mananca trei mere pe zi pierd mai usor in greutate decat persoanele care nu au acest obicei.

12. Cand stati pe scaun, incercati urmatorul exercitiu: apropiati-va genunchii si aduceti-i usor spre piept. Faceti doua seturi de exercitii, a cate zece repetari. In timp ce executati miscarea, tineti abdomenul incordat.

13. Nu mai uitilizati e-mailul atat de mult. Daca vreti sa comunicati o informatie unui coleg, ridicati-va de pe scaun si deplasati-va pana la biroul acestuia. Este mult mai eficient.

14. Ca sa mai faceti miscare, nu strica sa utilizati toaleta sau copiatorul de la un alt etaj din firma. Tot in pauze, puteti sa faceti flotari, sprijinindu-va de un perete.

LA CUMPARATURI

15. Daca nu aveti prea multe de cumparat pentru acasa, puteti sa folositi plasele in locul caruciorului. In acest fel, va mai intariti muschii bratelor.

16. In cazul in care aveti de luat haine sau pantofi, probati cat mai multe modele. Nu este nevoie sa le si cumparati.

ACASA

17. Daca aveti scari de urcat, nu folositi liftul. Un studiu arata ca urcatul pe scari intre doua si cinci minute pe zi, timp de o saptamana, echivaleaza cu o plimbare de 30 de minute.

18. Hraniti-va ca un copil. Indiferent ca gatiti ori va comandati mancare, obisnuiti-va cu portiile mici. Usor, usor, apetitul o sa scada.

19. Cand stati pe canapea, relaxati-va. Nu va asezati picior peste picior, intrucat o sa va fie afectata circulatia sangelui.

20. In cazul in care va relaxati la televizor, profitati de momentele in care sunt difuzate reclame. Puteti, de exemplu, sa faceti cateva exercitii de abdomen.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: