Oamenii de afaceri solicita stimularea implicarii sectorului privat in serviciile sociale

Data publicarii: 15-07-2008 | Afaceri

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) solicita stimularea implicarii sectorului privat in furnizarea de servicii in domenii sociale precum invatamantul, sanatatea sau furnizarea agentului termic, a spus secretarul general al AOAR, Cristian Parvan.

Stimulentele se pot traduce, spre exemplu, prin reducerea contributiei pentru asigurarile sociale de stat, potrivit reprezentantilor oamenilor de afaceri. "Astfel, o parte din serviciile pe care le asigura in prezent statul ar putea fi preluate de sectorul privat", a declarat secretarul general al AOAR.

La randul sau, directorul general al Confederatiei Patronale a Industriei, Serviciilor si Comertului din Romania (CPISC), Adrian Izvoranu, sustine ca sectorul privat este foarte interesat de implicarea in serviciile sociale.

"In Uniunea Europeana aceasta economie sociala este subventionata partial de stat, care stimuleaza astfel implicarea patronatelor in invatamant sau sanatate si asigura totodata un nivel ridicat al serviciilor specifice", a declarat Izvoranu.

Prin subventionarea serviciilor amintite, "cheltuielile bugetare se pot reduce cu 15%, asa cum s-a intamplat in Germania, de pilda", a precizat directorul CPISC. De asemenea, Adrian Izvoranu a explicat ca in tarile in care functioneaza sistemul de subventionare al serviciilor derulate de sectorul privat, pentru unele domenii precum invatamantul, infrastructura necesara este asigurata de stat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: