Raiffeisen cumpara HVB Banca pentru Locuinte

Data publicarii: 16-07-2008 | Finante-Banci

Raiffeisen Bank, Raiffeisen Bausparkasse si Bausparkasse Schwabisch Hall in calitate de cumparatori si Vereinsbank Victoria Bauspar (VVB), Bank Austria Creditanstalt si UniCredit Tiriac Bank in calitate de vanzatori au semnat ieri acordul prin care cumparatorii vor prelua de la vanzatori toate actiunile HVB Banca pentru Locuinte (HVB BpL), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Acordul urmeaza sa fie aprobat de Consiliul Concurentei si de Banca Nationala a Romaniei.

"Vanzarea HVB BpL reprezinta o decizie strategica a VVB, de a se concentra pe piata germana, acesta fiind pasul logic dupa vanzarea unei banci similare in Republica Ceha la inceputul acestui an", declara Ludwig Roth, membru al Directoratului la VVB si HVB BpL.

"Consideram ca aceasta este o oportunitate pentru noi de a confirma angajamentul pe termen lung fata de conceptul de economisire-creditare in Romania. Am fost primii pe aceasta piata, bazandu-ne pe experienta extinsa si pe succesul pe pietele europene al partenerilor nostri Raiffeisen Bausparkasse si Bausparkasse Schwabisch Hall, ca si pe expertiza locala si reteaua de distributie a Raiffeisen Bank. Prin preluarea HVB BpL va rezulta un si mai puternic numar 1 al pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ", a declarat Steven van Groningen, presedinte al Raiffeisen Bank Romania.

Raiffeisen Bank Romania, Raiffeisen Bausparkasse (Austria) si Bausparkasse Schwabisch Hall (Germania) au fondat impreuna Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) in 2004, pentru a dezvolta piata pentru produse de economisire-creditare pentru domeniul locativ. RBL administreaza acum contracte de economisire-creditare pentru aproximativ 160.000 clienti cu o valoare contractuala totala de circa 600 milioane EUR. Economiile totale ale clientilor RBL depasesc 70 de milioane EUR, o crestere de 20% comparativ cu finalul anului 2006.

HVB Banca pentru Locuinte a fost lansata in septembrie 2005, avand trei actionari: Vereinsbank Victoria Bauspar AG cu 55%, Bank Austria Creditanstalt AG cu 35% si UniCredit Tiriac Bank cu 10%. In 2007 numarul de contracte bauspar a crescut cu 46% comparativ cu finalul anului 2006.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: