Donald Trump compenseaza distrugerea mediului cu masini electrice

Data publicarii: 17-07-2008 | Mediu

Miliardarul Donald Trump a fost impiedicat de autoritatile scotiene, anul trecut, sa transforme o zona considerata, in Scotia, comoara nationala pentru frumusetile sale naturale intr-o statiune de golf. Proiectul lui Trump, in valoare de 2 miliarde de dolari, includea un hotel de lux cu 450 de camere, 950 de case de vacanta, 36 de vile de golf si 500 locuinte de lux, informeaza Ecorazzi.

Suprafata prevazuta pentru constructie se intindea pe mai mult de 500 de hectare pe plajele Balmedie, din nordul Scotiei, o zona cunoscuta pentru dunele de nisip spectaculoase. Localnicii au criticat, atunci, planurile investitorului care inseamnau ruinarea zonei naturale.

Planurile de transformare a zonei in statiune de golf au fost repuse pe tapet, doar ca de aceasta data au un iz mai verde, datorita promisiunilor de a face o constructie cat mai sustenabila si mai prietenoasa cu mediul. Trump are de gand sa ofere ficarui nou proprietar din zona o masina electrica Smart.

"Este o idee pe care o luam foarte serios in considerare si suntem in negocieri cu producatorul auto deja", a declarat Neil Hobday, directorul de proiect. "Acesta este doar unul dintre planurile de sustenabilitate pe care le avem pentru statiune", a adaugata acesta.

Green Report

Ultimele stiri pe BankNews.ro: