Zalman Segal s-a retras din functia de presedinte al Bank Leumi Romania

Data publicarii: 31-07-2008 | Finante-Banci

Zalman Segal si-a anuntat retragerea din functia de presedinte al Bank Leumi Romania si va fi inlocuit provizoriu de seful comitetului executiv din boardul bancii, Daniel Tsiddon, pana la numirea unui succesor, a anuntat banca.

Segal a condus subsidiara din Romania a grupului israelian Leumi din august 2006, dupa ce a ocupat pe rand functiile de sef al diviziunii internationale a Bank Leumi Grup (1987-1989), sef de operatiuni al Bank Leumi Le-Israel in Continentul American si director executiv al Bank Leumi USA (1989 - 2005).

El si-a anuntat retragerea de la conducerea Bank Leumi Romania in sedinta consiliului de administratie de marti, 29 iulie.

"Pe parcursul acestor doi ani am transformat o institutie cu multe probleme intr-o banca viabila impreuna cu colegii de aici. Leumi Tel Aviv ne-a sprijinit foarte mult, inclusiv prin majorarea capitalului - cel mai important semnal, care demonstreaza increderea si asteptarile lor de la banca subsidiara din Romania", a declarat Segal.

Bank Leumi Romania a obtinut un profit net de 5 milioane lei (1,4 milioane euro) in primul semestru al acestui an, dupa ce afisase pierderi de 1,9 miliarde lei in intervalul similar din 2007, pe fondul cresterii activelor cu 54,3%, pana la 1,1 miliarde lei.

Grupul israelian Leumi, actionarul majoritar al Bank Leumi Romania, a intrat pe piata romaneasca in august 2006, dupa preluarea pachetului majoritar - de 99,27% din actiuni - al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari. In prezent, Bank Leumi le-Israel detine 99,89% din capitalul social al Bank Leumi Romania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: