Chrysler, in negocieri cu Tata si Fiat

Data publicarii: 31-07-2008 | Auto

Producatorul auto american Chrysler a initiat discutii cu indienii de la Tata si italienii de la Fiat, in incercarea de a-si deschide usile spre pietele emergente din Asia si Europa, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de Reuters.

Chrysler, al treilea mare producator auto american, este controlat de fondul privat de investitii Cerberus Capital Management. Compania mai purtase negocieri cu Tata, indienii aratandu-si interesul in preluarea marcii Jeep Wrangler. Discutiile cu Fiat urmaresc inchirierea unor capacitati de productie din America de Nord si un parteneriat pe piata de distributie.

Chrysler, alaturi de restul cosnstructorilor americani de autoturisme, este serios afectat de scumpirea petrolului si de criza economica a SUA.

Oficialii celor trei companii nu au confirmat discutiile. 

Analistii americani cred ca incheierea unor parteneriate cu producatori externi este cea mai buna solutie pentru Chrysler. "O colaborare cu Tata poate deschide noi piete pentru Wrangler, cel mai bine vandut model al companiei, si asigura lichiditati pentru noi investitii", considera Gerry Meyers, director executiv al American Motors.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: